RaJu Kids on valittu joukkuevoimistelun 10-12 -vuotiaiden Talent-rinkiin!

13.8.2024

Suomen Voimisteluliitto on valinnut Raision Jumpparien edustusjoukkue RaJu Kidsin joukkuevoimistelun Talent B-valmennusrinkiin. Talent-leiritykseen valitaan vuosittain 8-10 joukkuetta/ikäsarja valintaleirien perusteella. Valinnat tehdään asiantuntija-arvioihin ja leirin testituloksiin perustuen. Testattavina asioina ovat mm. lajitaidot, liikkuvuus, fysiikka ja haastattelut. Talent-joukkueet ovat ensisijalla valittaessa joukkueita KV-kilpailuihin.

RaJu Kids koostuu yhdeksästä voimistelijasta: Siiri Vesterinen, Kiida Uimonen, Zuzanna Szczepanska, Saara Klemets, Sohvi Kanto, Stella Husso, Olivia Helesvirta, Pihla Heinonen ja Hertta Haapasalo. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Tuuli Salospohja. Valmennustiimiin kuuluvat lisäksi mm. Essi Huhto (lajinomainen fysiikka) ja Petra Strahl (fysioterapia). Tällä kaudella joukkueen viikoittaiseen valmennustiimiin liittyy myös tanssivalmentaja Hanna-Riikka Nordman.

Joukkue harjoittelee säännöllisesti noin 15 tuntia viikossa. Lajiharjoittelun ohella treeniohjelma sisältää mm. monipuolista fysiikkaharjoittelua sekä tanssi- ja ilmaisuharjoituksia. Joukkue leireilee 3-5 kertaa vuodessa. Lajitaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittymistä seurataan säännöllisillä mittauksilla. Kevätkauden 6-7 kilpailun lisäksi joukkueen vuosittaisia kohokohtia ovat seuran talvi- ja kevätnäytökset Kerttulan liikuntahallilla.

Keväällä 2025 joukkue siirtyy SM-sarjaan (12-14v.), jolloin joukkueen nimeksi tulee RaJu PreJunior. Myrsky-teemaisen kilpailuohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, ja voimistelijoiden treenimotivaatio on korkealla. Joukkueen jäsenten mielestä voimistelussa parasta on uusien asioiden oppiminen, leiri- ja kisamatkat sekä joukkuekavereiden kanssa oleminen. Talent-leireiltä joukkue odottaa antoisia treenejä huippuvalmentajien kanssa, uusia ideoita treeniin ja kisaohjelmaan, sekä ikimuistoisia hetkiä yhdessä uusien ja vanhojen jumppakaverien kanssa.

Onnea RaJu Kids!

https://www.voimistelu.fi/lajit/joukkuevoimistelu/valmennus/talent-ringit/

https://www.voimistelu.fi/blog/uutinen/10-12-vuotiaiden-talent-ja-haastajarinkivalinnat-3/